De eerste indruk van een stad: parkeergarages

De eerste indruk van een stad: parkeergarages

Nu gemeenten er steeds vaker voor kiezen om auto’s te parkeren in parkeergarages in plaats van op straat, gelden parkeergarages steeds meer als eerste indruk van een binnenstad. En voor een optimale eerste indruk krijg je vaak maar één kans. Maar wat maakt een parkeergarage nou eigenlijk goed? Aan welke eisen moet die voldoen?

Verder lezen

Van Blauwe zone naar Reductiezone

Van Blauwe zone naar Reductiezone

Het invoeren van betaald parkeren in plaats van blauwe zones kan een effectieve manier zijn om de handhavingsmogelijkheden te vergroten, de parkeerdruk te verminderen en de beschikbare parkeerruimte beter te benutten. Blauwe zones zijn inmiddels een zeer bekende verschijning. Elke middelgrote gemeente maakt er wel gebruik van. Inmiddels zijn er echter steeds meer gemeenten die de blauwe zone afschaffen. Blauwe zones zijn doorgaans plaatsen waar parkeerplaatsen gedurende een beperkte tijd gratis beschikbaar zijn voor automobilisten, maar dit systeem heeft zijn nadelen. Betaald parkeren kan deze nadelen aanpakken en tegelijkertijd de gemeente extra inkomsten opleveren.

Verder lezen

De uitdagingen van Hoorn

De uitdagingen van Hoorn

Het Noord-Hollandse Hoorn wil groeien. ‘Meer stad’ worden, zoals wethouder René Assendelft het formuleert. Daar hoort echter wel een verandering van denken en gedrag bij, onder meer op het gebied van parkeren en mobiliteit. Een grote uitdaging waar Hoorn de komende tijd mee aan de slag gaat.

Verder lezen

Gemeente Hoorn gastgemeente voor NCPM 2024

Gemeente Hoorn gastgemeente voor NCPM 2024

Het Nationaal Congres Parkeren & Mobiliteit strijkt in 2024 neer in Hoorn. Het thema van deze editie is ‘de uitdagingen van nu’. Want de uitdagingen van nu zijn de kansen voor de toekomst. En daar gaan we op 14 maart met elkaar mee aan de slag.

Verder lezen

Terugblik 2023

Terugblik 2023

Het congresseizoen op mobiliteitsgebied trappen we dit jaar af met het Nationaal Congres Parkeren & Mobiliteit. De Tolhuistuin pal aan het IJ in Amsterdam-Noord deed dienst als decor voor mobiliteitsprofessionals die volop kennis met elkaar deelden en zowel bekende, als ook nieuwe vakgenoten konden ontmoeten.

Verder lezen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Pagina 1 van 5
Terug naar boven