Tyler Koudijzer

Tyler Koudijzer

Functie:
Spoken word (op maat) | poëzie | host | voice-overs | workshop docent

‘Gotong Royong, samen dragen.’

Leef je dag dromen met Tyler Koudijzer (1990) Rotterdammer, spoken word artiest sinds 2012 en een van de vierBarguijs sinds 2017. Tyler is spoken word artiest in de breedste zin van het woord. Zijn woorden zijn te horen in middelbare scholen, gemeentelijke instellingen, in theaters en op festivals. Tyler draait zijn hand niet om voor spoken word stukken op maat, voice-overs en workshops waar taal en spoken word hun plek vinden.

Op maat maakt Tyler zijn stukken graag, specifiek gericht op de stichting of organisatie waar het spoken word stuk voor is. Hij deed dit eerder voor Woonbron met Duurzame Warmte is Emotie, voor de Gebiedscommissie Hoogvliet met Hoogvliet: het mooiste wat we kunnen zijn is samen 1, voor de Nationale Opening mbo-jaar met Dit is mbo, en de Gemeente Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen met Jij bent Vandaag. 

Sinds 2016 geeft Tyler spoken word/schrijfworkshops voor organisaties zoals Hiphophuis, Woorden worden Zinnen, Spraakuhloos, Project de Liefde, De Cultuurschool, Schrijverscentrale, Poetry International en Huis van Gedichten. Maar ook het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Universiteit van Amsterdam kregen workshops spoken word/schrijven van Tyler.

In 2020 werkte Tyler samen met Seb Koudijzer aan JAMPA, een project voor het Nederlands Fotomuseum. Uit dit project is ‘De Kris’ ontstaan, waar zijn ‘Gotong Royong’ gedachtegoed is ontstaan. Momenteel schrijven zij het boek Kampong Tori wat aan het eind van het eerste kwartaal 2022 verschijnt.

Tyler verbindt diaspora, kolonialisme en verstrengelde geschiedenis met elkaar in zijn spoken word stukken. Hij werkt vanuit Gotong Royong, samen leven; samen dragen. Door dit altijd in zijn gedachten te houden, brengt hij het op de voorgrond en zorgt hij dat wat hij maakt, doet en zegt ook altijd voor anderen is.

Social Media

Linkedin   Instagram   

« Naar het overzicht

Terug naar boven