Nick Knoester

Nick Knoester

Functie:
Adviseur

Organisatie:
OverMorgen

Als een van de eersten reed Nick rond op een Felyx en hij stamt nog uit de tijd dat je je rijbewijs moest laten zien voor het huren van een Car2go. Een early adaptor dus. Dat wil niet zeggen dat hij blind in deelmobiliteit gelooft. Nick is kritisch op de ontwikkelingen, maar gelooft dat als we het op een goede manier inzetten, er velen verleid kunnen worden om hun eigen auto vaarwel te zeggen. Of nog beter: er nooit aan te beginnen.

Om deze transitie te stroomlijnen, zet Nick met een open blik zijn kennis en inzichten in om gemeenten en regio’s te helpen met het ontwikkelen van deelmobiliteitsbeleid, in bestaande stad en bij gebiedsontwikkeling. Hierin brengt hij de verschillende invalshoeken bij elkaar. Die van de consument, van de markt en van de overheid.

De inzichten die hij kreeg na het doen van verschillende onderzoeken (o.a. voor de City Deal naar deelmobiliteit en gebiedsontwikkeling en samen met de UTwente naar de motieven van de nieuwe generatie deelscootergebruikers) past hij toe in de praktijk. Nick heeft veel aandacht voor principes uit de gedragspsychologie. Eerder organiseerde hij diverse gedragscampagnes rondom mobiliteit en vanuit die ervaring weet hij hoe kleine details het verschil kunnen maken.  

In de zomer komt Nick’s boek ‘Ruimte voor Disruptie’ uit waarin hij de dynamiek tussen markt en overheid belicht bij nieuwe fenomenen in de openbare ruimte; en terugblikt op de opkomst van deelmobiliteit in de afgelopen jaren.  

« Naar het overzicht

Terug naar boven