Samen komen we verder

Samen komen we verder

De veranderende parkeeropgave is óók een cultuurverandering, van parkeren voor de deur naar deelmobiliteit en autoluwe centra. “Die transitie is ingewikkeld en complex, zegt Michiel van Kruiningen, afdelingshoofd mobiliteit bij de gemeente Rotterdam.
 

De veranderende parkeeropgave kun je bijna zien als een cultuurverandering. Van – 30 jaar terug- de auto voor de deur parkeren naar delen en autoluw. “Die transitie is ingewikkeld, complex”, zegt Michiel van Kruiningen, afdelingshoofd mobiliteit bij de gemeente Rotterdam. Tijdens de opening van het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit zoomt Van Kruiningen in op de complexiteit van dit speelveld en met name op de ‘hoe- vraag’. Hoe geven we de transitie vorm en welke impact hebben de (beleids-)keuzes die je maakt? “Parkeren is een politiek gevoelig onderwerp. Parkeren is emotie.” Ter illustratie: “De afdeling Mobiliteit krijgt veel brieven van burgers met vragen en vaak ook klachten over parkeren. Het zou misschien zomaar kunnen zijn dat van alle publieksreacties die de gemeente ontvangt de meeste over parkeren gaan.”

De transitie brengt uitdagingen met zich mee. “We moeten stappen zetten waarvan je de uitkomst soms niet kent. Dat is spannend en maakt kwetsbaar. Je kunt dit ook niet alleen, samenwerken is essentieel.” De wil om samen te werken is er zeker, merkt Van Kruiningen op: “In oktober, tijdens het eerste deel van dit congres, hebben de partners uitgebreid gesproken over de mogelijkheden en valkuilen om samen te werken en de opgaves aan te gaan. De businesscase verandert, iedere verandering heeft impact. Door er samen over te praten en samen te werken kunnen we stappen maken, komen we verder. Ik kijk er reikhalzend naar uit!”

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven